Μωϋσέως και Ααρών του πρώτου αρχιερέως. Ιερομάρτυρος Βαβύλα (1) επισκόπου Αντιοχείας και των συν αυτώ παίδων, Δονάτου και των δύο αδελφών αυτού. Μαρτύρων Αμιανού, Βαβύλα του εν Αντιοχεία διδασκάλου. Ιερουσαλήμ καί των τέκνων αυτής Κεγούρου, Σεκενδίνου και Σεκένδου των εν Βερροία Μακεδονίας. Ιουλιανού, Κεντυρίωνος, Πετρωνίου, Σαρβήλου, Φαύστου, Χαριτίνης και Ερμιόνης (2). Οσίων Θεοδούλου και Θεοτίμου. Οσίου Ανθίμου (3), του εκ Κεφαλληνίας (†1782), προστάτου Αστυπάλαιας.
(1)Ο Άγιος Βάβυλας έζησε επί βασιλείας Νουμεριανού, ο οποίος δολοφόνησε το γιο του βασιλιά των Περσών τον οποίο κρατούσε αιχμάλωτο. Την ενέργεια αυτή ο επίσκοπος Αντιοχείας Βάβυλας την αποδοκίμασε έντονα. Όταν κάποια στιγμή θέλησε ο Νουμεριανός να παρακολουθήσει τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αντιοχείας, του απαγόρευσε την είσοδο λέγοντάς του ότι στο ναό δεν έχουν θέση κοινοί εγκληματίες σαν αυτόν. Ο αυτοκράτορας οργισμένος διέταξε να τον συλλάβουν και να τον φυλακίσουν. Την επόμενη μέρα τον αποκεφάλισαν. Τρεις μαθητές του Βαβύλα έτρεξαν να του συμπαρασταθούν. Συνελήφθησαν και αυτοί, και αποκεφαλίστηκαν αφού δεν δέχτηκαν να αρνηθούν την πίστη τους.
(2)Η Αγία Ερμιόνη ήταν μία από τις 4 κόρες του αποστόλου Φιλίππου, και είχε το προφητικό χάρισμα. Όταν πήγε στην Έφεσο συνάντησε τον μαθητή του αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, Πετρώνιο, από τον οποίο διδάχτηκε το ευαγγέλιο. Λέγεται ότι από κεί πέρασε ο Τραϊανός και θέλησε να ακούσει την προφητεία της Ερμιόνης. Όταν όμως επαληθεύτηκε διέταξε να τη βασανίσουν σκληρά, και κατόπιν να την δώσουν στους δήμιους να τη θανατώσουν αλλά αυτοί πίστεψαν στο Χριστό και την άφησαν ελεύθερη.
(3)Ο όσιος Άνθιμος ο νέος ασκητής από την Κεφαλονιά, γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το 1727. Σε ηλικία επτά ετών έχασε το φως του και το ξαναβρήκε χάρη στις προσευχές της μητέρας του. Εξαιτίας της αυστηρής μοναχικής ζωής που έκανε το ξαναέχασε και πήγε στο Άγιον Όρος. Εκεί ανέπτυξε σπουδαίο κηρυκτικό και ιεραποστολικό έργο και ίδρυσε πολλές Μονές. Έκανε επίσης πολλά θαύματα και αγιοποιήθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 30 Ιουλίου 1974.