Ενας ευσεβής διακονητής της Αγίας Ειρήνης

Εάν η έννοια του εθελοντισμού ταυτίζεται με τον καλό Σαμαρείτη κατά τον Κύριο μας και είναι  σπάνιο στις μέρες μας ,εμείς έχουμε τον δικό μας καλό Σαμαρείτη  και έναν από τους  ‘’φύλακες Αγγέλους’’  της  Αγίας  μας  που χρόνια  τώρα (2000-2022) ευλαβείται και διακονεί.

Ο Λαμπαδάριος κι επίτροπος της Αγίας Ειρήνης ,ο δικός μας Νίκος Σαγώνας

Ο δάσκαλος  όπως τον φωνάζουμε, εμείς που είμαστε κοντά του ,παρ’ ότι τον ενοχλεί να τον λέμε έτσι, γιατί ο ίδιος λέει ότι δεν γνωρίζει καλά μουσική είναι κι αυτός μαθητής  ,εμείς εξακολουθούμε να τον λέμε δάσκαλο  έτσι, διότι αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι τον λέμε έτσι  γιατί  είναι για μας φωτεινό παράδειγμα .

Μας  οδηγεί μέσω του δικού του παραδείγματος (lead by example)και δείχνει το δρόμο στους επόμενους διακονητές της Αγίας  Ειρήνης.

Ήταν τέλη του 20ου αιώνα όταν τύχη αγαθή ,ο ίδιος μας λέει ότι η πρόνοια της Αγίας  τον έφερε κοντά της  για να κτίσει  το σπίτι του δίπλα της . Κατάγεται από το Πετροχώρι Αιτωλοακαρνανίας   και για πολλά χρόνια ζούσε με την σύζυγο του Αγγελική στην Αθήνα.

Τυχαία βρέθηκε στη Πάτρα .Ευλαβής από μικρό παιδί θα ήταν αδύνατον να μην συμμετάσχει  ενεργά στην κατασκευή του Ναού και στο νέο σχέδιο του καμπαναριού που ο ίδιος επέμενε να γίνει όπως είναι σήμερα και πρωτοστάτησε μαζί με άλλους, στο να συγκεντρωθούν οι πόροι για να κατασκευαστεί .

Από το 2015 έχει αναλάβει και Λαμπαδάριος του Ναού(εθελοντικά πάντα ) κι έχοντας  πάντα ως σκεπτικό το ‘’Ασω το Κυρίω εν τη ζωή μου ψαλώ το Θεώ μου έως υπάρχω’’  πάντα προσκαλεί στο ψαλτήρι όσους θέλουν να ασχοληθούν με την βυζαντινή μουσική και σήμερα χαίρεται ιδιαίτερα που η Αγία Ειρήνη έχει κι άλλους ψάλτες πάνω στα ψαλτήρια της για να την υμνούν.

Ο δάσκαλος όμως δεν σταματάει  εδώ, πρωτοστατεί σε ότι πρέπει να φτιαχτεί στο Ναό με δική του προσωπική εργασία και ακούραστος που όλοι τον πειράζουμε ότι κάποιο ιδιαίτερο βοτάνι πίνει (του αρέσουν πολύ τα φυσικά αφεψήματα –βότανα) για να διακονεί έτσι .

Όλοι εμείς που τον εκτιμούμε κι αγαπάμε το ευχαριστούμε πολύ με πρώτους τους Ιερείς της Αγίας και την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου το πρωί  στη Θεία Λειτουργία ,θα βρεθούμε δίπλα του για να του ευχηθούμε στην ονομαστική του εορτή.

Η Αγία Ειρήνη κι ο Άγιος Νικόλαος  να τον έχουν πάντα υπό την σκέπη Τους

Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *