Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας (1) (†306). Ιωάννου του Δαμασκηνού (2) (†760). Ιερομάρτυρος Σεραφείμ επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου(†1601). Μαρτύρων Ιουλιανής, Χριστοδούλης και Χριστοδούλου. Ιωάννου επισκόπου Πολυβότου, του θαυματουργού. Κασσιανού του εν Κύπρω. Μνήμη των αγίων 12 Προφητών.
(1)Η αγία Βαρβάρα έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Μαξιμιανού. Καταγόταν από την Ανατολή και ήταν κόρη κάποιου ειδωλολάτρη, που ονομαζόταν Διόσκουρος. Ήταν πολύ όμορφη και γι` αυτό ο πατέρας της την έκλεισε σε ένα ψηλό πύργο για να τη προστατεύσει από κινδύνους. Όταν κάποτε ο πατέρας της διέταξε να χτίσουν ένα λουτρό δίπλα από τον πύργο για να την ευχαριστήσει συνέβη το εξής: η Βαρβάρα είπε στους τεχνίτες να ανοίξουν τρία παράθυρα στο κτίριο της στο όνομα της Αγ. Τριάδος. Ο Διόσκουρος κατάλαβε τότε ότι ήταν χριστιανή και προσπάθησε να τη σκοτώσει. Η αγία κατάφερε αρχικά να ξεφύγει, όμως την ανακάλυψε τελικά ο πατέρας της και την παρέδωσε στον διοικητή της περιοχής. Την κακοποίησαν και την διαπόμπευσαν σέρνοντάς την στην πόλη. Τελικά αποκεφαλίστηκε από τον ίδιο της το πατέρα. Η Αγ. Βαρβάρα είναι προστάτιδα του Πυροβολικού.
(2)Ο όσιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ήταν διαπρεπέστατος Θεολόγος και ποιητής του 8ου αιώνα και μέγας πατέρας της Εκκλησίας. Γεννήθηκε στη Δαμασκό στα τέλη του εβδόμου αιώνα. Πατέρας του ήταν ο Σέργιος, ο οποίος ήταν υπουργός οικονομικών του άραβα χαλίφη Αβδούλ Μελίκ. Είχε την τύχη να έχει για δάσκαλο τον Σικελό μοναχό Κοσμά, ο οποίος διακρινόταν για την παιδεία του και την ευσέβειά του. Πράγματι ο Σικελός μοναχός εκπαίδευσε άριστα σε όλους τους κλάδους της γνώσης τον Ιωάννη και τον αδερφό του, Κοσμά τον Μελωδό. Όταν πέθανε ο πατέρας του, διορίστηκε χωρίς να το θέλει πρωτοσύμβουλος του χαλίφη. Αργότερα όταν ο χαλίφης Ομάρ ο Β`, ξεκίνησε τον διωγμό κατά των χριστιανών, ο Ιωάννης μαζί με τον αδερφό του Κοσμά έφυγαν από τη Δαμασκό και μετέβηκαν στην Ιερουσαλήμ. Εκεί ο Ιωάννης έγινε μοναχός στη Μονή του Αγίου Σάββα όπου και μελετούσε τα θρησκευτικά συγγράμματα. Όταν ο Λέοντας, ξεκίνησε την μάχη κατά των εικόνων, ο Ιωάννης πήρε ενεργό μέρος στον αγώνα. Έγραψε τους τρεις γνωστούς λόγους υπέρ των αγίων εικόνων, πράγμα που θορύβησε τον Λέοντα. Έζησε με οσιότητα πάνω από εκατό χρόνια και κοιμήθηκε ειρηνικά το 749. Τάφηκε στη Μονή του αγίου Σάββα.