Εορτή του δικού μας π.Ειρηναίου..

Προσπαθούμε  να βρούμε λέξεις για να σας παρουσιάσουμε τον δικό μας πνευματικό πατέρα , το δικό μας παπά ,που απο τον Οκτώβριο του 1999  διακονεί την ενορία μας και πάντα προσεύχεται για μας. 

Είναι ο κληρικός που εχει”μεγαλώσει “τα παιδιά μας σε κάποιους και τα εγγόνια τους 

Κάποια τα έχει παντρέψει ήδη!

Η αγάπη του προς αυτά και τους νέους τεράστια!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που απο το 2015 είναι υπεύθυνος του Κέντρου Νεότητος Μητροπόλεως Πατρών με απόφαση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας.

Είναι ο πνευματικός που πρόσφευγουμε να μιλήσουμε,εξομολογηθούμε και να συμβουλευθούμε σε δύσκολες  και όχι μόνο στιγμές της ζωής μας .Βέβαια θα πει κανείς αυτό δεν κάνουν όλοι οι πνευματικοί.Πιθανόν να είναι έτσι, όμως εμείς νοιώθουμε ωραία γιατί το κάνει με πολύ αγάπη και πατρική στοργή ακόμη κι αν πάς 10 το βράδυ κι ενω έχει ξεκινήσει τις εξομολογήσεις απο το πρωί!

Είναι ο Αρχιμανδρίτης που θα βάλει το στιβάνι και θα πλύνει τις αυλές της εκκλησίας μας ,θα κουβαλήσει καρέκλες μαζί μας ,θα καθαρίσει περισσότερες φορές απο εμάς  κι όταν του πεις να τα αφήσει να τα κάνουμε εμείς αυτός σου λέει ότι δεν περισσεύει κανείς!

Η υπομονή του τεραστία, παρ’ ότι πολλές τον έχουμε στεναχωρήσει (έτσι άλλωστε δεν κάνουν τα παιδιά ,μικρά μεγάλα..) αυτός σιωπά και προσεύχεται για μας.

Οι στεναχώριες που του δινουμε κατά καιρούς πολλές ,αλλά οι χαρές και η αγάπη που του ανταποδίδουμε  τις λίγες φορές πιστεύουμε ότι τον αποζήμιωνει πλήρως!

Η ενορία της Αγίας Ειρήνης έχει ταυτιστεί πλήρως με αυτόν και εμείς δοξάζουμε το Κύριο που τον έχουμε!

Αύριο λοιπόν εν όψει της Ιερής Αγρυπνίας( 22/8 στις 21.30) θα βρέθούμε κοντά του για να του ευχηθούμε απο κοντά ,Εις πολλά Ετη!

σ.σ.Το μοντάζ της φωτογραφίας και το άρθρο έχει γίνει χωρίς την αδεια του ελπιζουμε να μας συγχωρέσει.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *