Ο Εορτασμός της Αγίας Ειρήνης 4-5 Μαιου 2023

Την Παρασκευή 5 Μαΐου  τιμήθηκε από την εκκλησία μας η Μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης. Στην πόλη των  Πατρέων επίκεντρο του εορτασμού απετέλεσε  ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου ,όπου και φυλάσσεται από το 2002 η Τιμία Κάρα της Μεγαλομάρτυρος.

Την Πέμπτη 4 Μαΐου, παραμονή της εορτής, στις 11:00 π.μ. έγίνε η έξοδος της εικόνας της Αγίας Ειρήνης και  ξεκινήσε η προσκύνησις από τους πιστούς .

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τελέστηκε ο  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας  στον οποίον χοροστατήσε και ομιλήσε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, 7:00 π.μ.-10:00 π.μ. τελέστηκε  πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία στην οποία  λειτουργήσε και  ομιλήσε επίκαιρα  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Το απόγευμα της Παρασκευής  και ώρα 6:30 μ.μ.  τελέσθηκαν ο μεθεόρτιος εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης,  ενώ στη συνέχεια  πραγματοποιηθήκε λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Ειρήνης και της Τιμίας Κάρας της, πέριξ των δρόμων του Ιερού Ναού.

Στις ακολουθίες  προέστη  και  ομιλήσε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

Τέλος το Σάββατο 6 Μαΐου, 7:00 π.μ.-9:30 π.μ.  τελέστηκε  Μεθέορτος Θεία Λειτουργία και στις 6:30 μ.μ. (το απόγευμα) Μεθέορτος Εσπερινός κατά τον οποίο θα εψάλλησαν  και οι χαιρετισμοί προς την Αγία Ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη.


Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *